Υπνοθεραπεία, NLP & Life Coaching-Λευτέρης Λοΐζου

Υπνοθεραπεία - Κύπρος (Hypnotherapy - Cyprus)

 Εδώ θα βρείτε πληροφορίες και απαντήσεις σε ερωτήσεις, όπως τι είναι και τι κάνει η Ύπνωση (Hypnosis), Υπνοθεραπεία (Hypnotherapy Cyprus), NLP και Life Coaching. Η λέξη "ύπνωση" προέρχεται από την μετάφραση της αγγλικής λέξης "hypnosis". Η λέξη αυτή επινοήθηκε από τον σκωτσέζο γιατρό James Braid (1795-1860), ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πρωτοπόρους και πατέρες της ύπνωσης και υπνοθεραπείας. Ήταν σύνηθες εκείνη την περίοδο, ανά τον κόσμο, να μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά. Έτσι ο Dr. James Braid γνώριζε Αρχαία Ελληνική Ιστορία και Μυθολογία. Παρατηρώντας τα άτομα σε ύπνωση, με τα μάτια κλειστά (ύπνωση επέρχεται και με ανοικτά μάτια), καθώς βίωναν σωματική και νοητική χαλάρωση, επινόησε αυτή τη λέξη, εμπνευσμένος από τον αρχαίο Θεό του Ύπνου. Η προέλευση της λέξης, ουσιαστικά έχει ελληνικές ρίζες (έγινε δάνειο και αντιδάνειο), και επομένως είναι κάπως φυσιολογικό για μας, κάποιες φορές να παρασυρόμαστε και να τη συνδέουμε με τον ύπνο. Αν η απάντηση στο ερώτημα σας δεν βρίσκεται παρακάτω, σε αυτή τη σελιδα, μπορείτε να μας καλέσετε σε απ΄ ευθείας επικοινωνία στο τηλ. 99454982 Λευτέρης Λοίζου ή βρείτε περισσότερα, πηγαίνοντας στο Menu και κάνοντας κλικ στην αρχική σελίδα ή σε κάποια άλλη θεματική επιλογή! Γιά άτομα που διαμένουν εκτός της Επαρχίας Λευκωσίας ή εξ Ελλάδος, οι συνεδρίες Υπνοθεραπείας μπορούν να γίνονται και διαδυκτιακά!

Συχνές Ερωτήσεις για την Ύπνωση και Κλινική Υπνοθεραπεία (Clinical Hypnotherapy- FAQ)!

  • Μπορούν όλοι οι άνθρωποι να μπούν σε ύπνωση?

Στη διάρκεια της ζωής μας, όλοι και ο κάθε ένας από εμάς μπαίνει σε ρηχή ή βαθιά ύπνωση, χωρίς να το γνωρίζουμε. Μπορεί για παράδειγμα, αυτό να συμβεί όταν ακούμε μουσική, διαβάζουμε ένα βιβλίο και συγκεντρωνόμαστε στο περιεχόμενο, όταν βλέπουμε τηλεόραση ή οδηγούμε. Όταν κάποιος μπαίνει σε ύπνωση από μόνος του ονομάζεται αυτούπνωση, ενώ όταν γίνεται από κάποιο άλλο, ονομάζεται ετερούπνωση. Η ύπνωση είναι το εργαλείο του υπνοθεραπευτή και σε κάθε υπνοθεραπεία υπάρχει απαραίτητα ύπνωση, όχι όμως και το αντίστροφο. Δηλαδή, μπορεί κάποιος να είναι σε ύπνωση, χωρίς όμως τη παρουσία/παρέμβαση καταρτισμένου υπνοθεραπευτή, δεν υπάρχει θεραπεία.

  • Πως βιώνει κάποιος την ύπνωση?

Ο τρόπος που βιώνει κάποιος την ύπνωση, είναι ως μία κατάσταση βαθιάς νοητικής και σωματικής χαλάρωσης. Ο ορισμός της ύπνωσης είναι η ικανότητα συγκέντρωσης σε μιά ιδέα/σκέψη.

  • Είναι ασφαλής η ύπνωση και υπνοθεραπεία?

Είναι απόλυτα ασφαλής και για να επιτευχθεί οποιοδήποτε αποτέλεσμα, χρειάζεται κάποιος να θέλει, να  επιθυμεί το αποτέλεσμα και να του είναι ωφέλιμο  Στην διάρκεια της ύπωσης, κάποιος δεν λέει, ούτε κάνει πράγματα που δεν θέλει ή είναι αντίθετα στις αρχές και τις πεποιθήσεις του. Στην ύπνωση ποτέ δεν χορηγούνται φάρμακα (αυτό μόνο ένας γιατρός μπορεί να το κάνει)! Η υπνοθεραπεία συγκαταλέγεται στις συμπληρωματικές/εναλλακτικές θεραπείες και λειτουργεί συμπληρωματικά προς τους γιατρούς, ψυχολόγους ή ψυχίατρους!

  • Στην ύπνωση κάποιος νοιώθει ή κοιμάται?

Στη διάρκεια της ύπνωσης κάποιος έχει επίγνωση τι συμβαίνει γύρω του και ασφαλώς όχι, δεν κοιμάται! Νοιώθει με όλες τις αισθήσεις του (ακούει, θυμάται, αντιλαμβάνεται τυχόν αλλαγή της θερμοκρασίας κλπ). Θα μπορούσε κάποιος να πει, ότι είναι όπως όταν ξαπλώνει να κοιμηθεί, τη τελευταία στιγμή πριν το πάρει ο ύπνος. Ο τρόπος που βιώνει κάποιος την ύπνωση, είναι σαν μια βαθιά σωματική και νοητική χαλάρωση! Και φυσικά δεν υπάρχει καμία περίπτωση, κάποιος να μείνει υπνωτισμένος! Κάποιος μπορεί να εξέλθει από την κατάσταση ύπνωσης (trance), όποια στιγμή το θελήσει!

  • Πως να βρω Υπνοθεραπευτή?
Ένας  Κλινικός Υπνοθεραπευτής χρειάζεται να έχει ειδική κατάρτιση, η οποία πιστοποιείται με δίπλωμα. Ο Σύνδεσμος Υπνοθεραπευτών Κύπρου εγγράφει μόνο μέλη με πιστοποιημένη κατάρτιση. Είναι καλό κάποιος, να επιλέγει Υπνοθεραπευτή κάποιον, που είναι εγγεγραμμένος στο Σύνδεσμο Υπνοθεραπευτών Κύπρου!

Πόσο αποτελεσματική είναι η Υπνοθεραπεία?

Η Υπνοθεραπέια είναι πάρα πολύ αποτελεσματική και επίσης πολύ σημαντικό είναι, ότι κάποιος νοιώθει καλύτερα από την πρώτη συνεδρία και απαλλάσσεται πλήρως, σε μερικές μόνο συνεδρίες!

  • Πόσες συνεδρίες χρειάζονται? 

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το άτομο, τα θέματα, την ηλικία κ.α. Γενικά, δεν μπορεί κάποιος, εκ των προτέρων, να γνωρίζει τον αριθμό των συνεδριών. Συνήθως είναι από έξι έως οκτώ! Βρείτε περισσότερα και ανακαλύψτε για τα θέματα, που μπορεί να ευεργετηθεί κάποιος, πηγαίνοντας στο Menu και κάνοντας κλικ στις "Υπηρεσίες"!

  • Μπορεί η Υπνοθεραπεία να εφαρμοστεί σε παιδιά?
Η Υπνοθεραπεία μπορεί και εφαρμόζεται στα παιδιά, από την ηλικία των επτάμιση ετών και άνω!


Μπορεί κάποιος να κάνει Υπνοθεραπεία, ενόσω παίρνει φαρμακευτική αγωγή?

Η απάντηση είναι ναι, καθόλου δεν επηρεάζει όταν κάποιος παίρνει φαρμακευτική αγωγή για οιονδήποτε λόγο. Η Υπνοθεραπεία εφαρμόζεται χωρίς καθόλου φάρμακα!